Kalender 2020

Maj 2020

Mitch Ward & Rose-Marie Fasth

Köping
Skulptur och måleri
Paret Mitch och Rose-Marie är ödmjuka i sin framtoning. De hämtar mycket av sin inspiration ur natur- och kulturhistoria de möter i sina vardagliga strövtåg. Vi fascineras av bådas förmåga att subtilt fånga upp det ursvenska med humor och omtanke.

Vernissage lördag 2 maj klockan 11.00-15.00     Utställningsperiod: 2 maj -29 maj 2020


Juni 2020

Roy Svensson

Halmstad
Akvarell och skulptur
Roy Svenssons fina akvareller är en slags minnesbilder av något vi upplever som svunnet svenskt. Lekfullheten känns äkta och direkt. Svartvita bilder får färg och leksaker väcks till liv. Att de ackompanjeras av skruvade keramikskulpturer i samma stil är en fantastisk bonus.
Vernissage lördag 30 maj klockan 11.00-15.00       Utställningsperiod: 30 maj - 26 juni 2020

Juli 2020

Frank Forsman

Västerås
Akryl
I Frank Forsmans måleri möts det kalla och det varma. Den turkosa dominansen ger en extra skjuts i magen för en med tycke för blått. Motiven är mera känsla uttryckt genom levande väsen, än ett porträtterande. Kvinnan under ögonlocken, djuret på väg. Här kan vi som betraktare nästan ta på en tanke och ett sinnestillstånd. Ett komplext kaos som livet, blir helt och stilla i bilden.
Vernissage lördag 27 juni klockan 11.00-15.00    Utställningsperiod: 27 juni - 30 juli 2020

Augusti 2020

Erika Givell

Mönsterås
Akryl
Erika Givells konst för oss in i en naturens lustgård. Med ljus och klar färgskala delar hon med sig av en subtil vacker och hemlighetsfull värld. Vad viskar de i den världen? Hur känns vinden mot kinden? Landskapen och människans väsen utforskas med försiktighet och tolkas kärleksfullt och ljust.
Vernissage lördag 1 augusti klockan 11.00-15.00
Uställningsperiod: 1 augusti - 27 augusti 2020

September 2020

Linn M Carlehed & Ylva H Sköld

Vadstena/Arboga
Skulptur och måleri
Linn och Ylva arbetar i helt olika tekniker och olika formspråk och därför kan detta tyckas vara en något udda utställning. De har för denna utställning som också kommer att finnas vid Vadstena konstrunda, pratat ihop sig om ett tema som kan göra att de ändå närmar sig något. Ylva arbetar i akryl och akvarell. Hon målar gärna abstrakt och skapar bilder där blicken för färg i balans avgör. I akvarell blir det ofta figurativt och lekfullt. Linn är en etablerad konstnär i Vadstena och har flera utställningar på orten i ryggen. I skulpturer och installationer, gärna i gips, berättar hon samtidshistorier viktiga att lyssna till och fundera över.
Vernissage lördag 29 augusti klockan 11.00-15.00
Uställningsperiod: 29 augusti - 1 oktober 2020
Information om tider vid Konstrundan kommer senare. 

Oktober 2020

Cecilia Weman

Arboga
Olja
Cecilia Weman målar expressivt i stora format. Måleriet förmedlar skaparglädje och en känsla av mod och frimodighet. För den som fascineras av hästen som varelse och väsen finns mycket i Cecilias konst att hänföras av. Hästar är nämligen ett av de återkommande motiven över tid.
Vernissage lördag 3 oktober klockan 11.00-15.00
Uställningsperiod: 3 oktober - 29 oktober 2020

November 2020

Anders Gabrielsson

Bromma  
Akryl 
Anders Gabrielsson skildrar vår tid i ögonblicksbilder.
Färgerna är täckande och ofta starka. Stilen expressivt naiv.
Anders har förmågan att ge oss en exakt uppfattning om sinnesstämning och temperatur.  Vi är med där på stranden, i snöstormen i vardagen i Stockholm.
En positiv energi genomsyrar verken och ger oss en känsla av att det är kul, trots att det ofta är grått ute.

Vernissage lördag 31 okt klockan 11.00-15.00   Utställningsperiod: 31 oktober - 27 november 2020


December 2020

Konstväxling

Vadstena Konstsalong

Konstutställning under två månader där konstintresserade Vadstenabor är sina egna gallerister och ställer ut konst de har inskaffat själva, men kan tänka sig att byta ut, sälja eller visa upp.

Är du intresserad av att ställa ut verk du har hemma? Skriv till gallerikosmos@gmail.com
Vi skickar dig villkoren. Du kan också läsa mer om salongen genom att klicka på länken.Kalender 2021

Januari 2021

Konstväxling

Vadstena Konstsalong

Konstutställning under två månader där konstintresserade Vadstenabor är sina egna gallerister och ställer ut konst de har inskaffat själva, men kan tänka sig att byta ut, sälja eller visa upp.

Är du intresserad av att ställa ut verk du har hemma? Skriv till gallerikosmos@gmail.com
Vi skickar dig villkoren. Du kan också läsa mer om salongen genom att klicka på länken.Februari 2021

Marianne Kå
Månsarp
Keramik
Marianne Kå stillar oss i sina rena keramikskulpturer av människor. En slags ensligt uttryckta gestalter som bär oidentifierbara känslor. Vi stannar upp, precis som de verkar göra och ja...kanske tänker? En smittande ömsinthet vilar över snälla och öppna ansikten i en ren formgivning.

Vernissage lördag 30 Januari

Klockan: 11.00-15.00
Utställningsperiod: 30 Januari - 25 Februari 2021


Mars 2021

Åke Bjurhamn
Norrköping
Akryl & Olja

I en intervju läser vi hur han ganska självsäkert upplever sig som en "sån där renässansmänniska". Det betyder att han sysslar med så mycket mer än bara måleri. Musikern, författaren och konstnären Åke Bjurhamn målar tavlor i olja och akryl. Med modig pensel färgar han inre och yttre landskap i klara färger. Lång erfarenhet och stor kunskap skiner igenom och ger verken en säker och trygg touch.

Vernissage lördag 27 Feb klockan 11.00-15.00  Utställningsperiod: 27 feb - 25 mars 2020


April 2021

Marina Björkman
Västerås
Akryl
Marina är ny på den svenska konstscenen. Hennes måleri känns ändå utvecklat och moget. Med modig färgpalett utmanar hon motsatser och vi ser ett väl uträknat mönster i valet av sättning. Människor är motiven i fokus. Flera än en och i anonyma grupper. Gränsen för det abstrakta är något rörlig och vi ser fram emot en utställning som kanske kommer att erbjuda flera utflykter med folk och utan. Abstrakt och figurativt.

Vernissage lördag 27 Mars klockan 11.00-15.00  Utställningsperiod: 27 mars - 29 april   2021