Om oss

Galleriet

Galleri Kosmos ligger i hjärtat av Vadstena. En liten stad med omkring 5600 invånare. Vadstena lockar flera tusen turister året om med sin intressanta historia och sina natursköna omgivningar. 

Lokalen

Galleri Kosmos har sitt galleri inne i antikvariat Mikrokosmos. Antikvariatet ligger mitt i hjärtat av Vadstena och är en mötesplats sedan 20 år för många konstnärer och kulturutövare på orten.
Även om Galleri Kosmos är ett nytt galleri (2019) är inte utställningsverksamhet nytt i antikvariatet. I det inre rummet med anor från 1500-talet har det varit galleri, försäljning av linnekläder och faktiskt gitarrer.

Konstnärer och idéer

Våra konstnärer är valda mer för bild och uttryck än för kändisskap. Många är vänner sedan tidigare men vi är nyfikna och välkomnar tips och idéer om nya konstnärer.
Vi vill gärna att konst som säljs ska  har valts med hjärtat mer än som investering. Därför ber vi konstnärerna  att visa konst i mindre format till rimliga priser. 

Galleristerna

Galleri Kosmos drivs främst av Ylva Hermansson Sköld som har  verksamhetsansvar.  Men om inte Peter Hermansson Sköld vore med och inspirerade och hjälpte till med alla praktiska göromål skulle det inte finnas något galleri. Monica Lantz, ägare av antikvariat Mikrokosmos är också en viktig aktör.

Varmt välkommen för en fin konstupplevelse